Weer een stap in de goede richting! Ook mega retailer IKEA, met 363 vestigingen, gaat vanaf 2020 het gebruik van eenmalig te gebruiken plastic tegen! Dit houd in dat al de plastic rietjes, borden, bekers, vries zakken, afval zakken, en geplastificeerde papieren bekers en borden zullen worden vervangen door een milieuvriendelijk alternatief. 

De woordvoerder van IKEA verteld; ''We hebben nog niet alle antwoorden, maar we werken samen met onze leveranciers om oplossingen te vinden die goed zijn voor zowel de mens als de planeet. ''

"Door onze omvang en bereik hebben we de mogelijkheid om meer dan 1 miljard mensen te inspireren en in staat te stellen een beter leven te leiden, binnen de grenzen van de planeet", aldus Torbjörn Lööf, de chief executive van de moederonderneming van de retailer, de Inter Ikea.

"Verandering is alleen mogelijk als we samenwerken met anderen en ondernemerschap bevorderen. We zijn vastbesloten om samen met iedereen de leiding te nemen, van grondstoffenleveranciers tot onze klanten en partners. "

IKEA heeft al geïnvesteerd in windmolenparken en zonnepanelen op zijn winkels geplaatst als onderdeel van de plannen om in 2020 op hernieuwbare elektriciteit en warmte in zijn winkels te vertrouwen.

19 januari 2019 — Team IZY

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.