Vaak draaien de nieuwe voornemens van mensen om zichzelf, zoals meer bewegen, meer geld besparen en nieuwe dingen leren. Onderneem dit jaar daarom ook eens iets anders, voor jezelf of met het hele gezin: verminder afval van wegwerpplastic.

Hieronder volgen drie manieren om in 2019 met het hele gezin minder plastic te gebruiken.

1. Maak meer pret!

Geef je binnenkort een feestje? Gebruik geen plastic meer! Vervang ballonnen door uitgeknipte versiering van papier, zoals slingers, serpentines en confetti. En wil je glitter gebruiken, gebruik dan de natuurlijke variant die van eucalypusplanten is gemaakt.

2. Eet gezonder

Slimmer winkelen is gezonder voor jou en voor de planeet. Vermijd de snacks die apart in plastic zijn verpakt. Neem je broodzak mee om het brood in te laten verpakken, kies ingeblikte bonen of ga naar supermarkten waar je je eigen poten kunt vullen met granen.

3. Bespaar geld

Geld besparen is voor iedereen fijn. Begin dus bij plastic! Koop geen nieuw speelgoed, maar je kinderen kunnen prima speelgoed ruilen met vrienden. En al de artikelen welke je op internet koopt zijn bijna altijd in plastic verpakt (dat van ons uiteraard niet), let hier ook eens op!

05 januari 2019 — Team IZY

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.