Wij zijn bij IZY Bottles niet alleen het beste thermosflessen merk, maar ook het groenste thermosflessen merk! Daarom compenseren wij vanaf 2020 onze CO2 uitstoot door bomen terug te laten planten in Ethiopië. Dit betekent dat het hele proces, van productie tot uitlevering bij de klant, gecompenseerd gaat worden door het planten van bomen in Ethiopië!

Hoe dit precies werkt kan je hier onder lezen:

Het terugdringen van de CO2 emissie uit de atmosfeer is een van de belangrijkste dingen die we moeten doen om de catastrofale gevolgen van klimaatverandering te stoppen. Technologieën worden getest om te zien welke aanpak de koolstofemissies drastisch zou verminderen om oververhitting van de aarde te voorkomen. Maar relatief makkelijke maatregelen zoals het planten van meer bomen blijven een van de meest effectieve manieren om dit probleem aan te pakken.

Bomen zijn een van de meest effectieve CO2 opnemers op aarde. Als je er meer plant, kan dat helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Bomen kunnen bijdragen aan het vertragen van de opwarming van de aarde door de CO2 op te vangen en op te slaan in de atmosfeer. 

Bomen zijn, zoals alle planten, in staat om de koolstof die uit CO2 wordt gewonnen op te slaan in de vorm van suikers door middel van fotosynthese. Dit draagt ​​bij aan de groei van bomen.

Een boom vangt een gasvormige verontreiniging op uit de atmosfeer en geeft zuurstof terug in het ecosysteem. Dat maakt ze cruciaal voor de hele planeet, omdat ze in feite het leven op aarde ondersteunen.

En aangezien de hoeveelheid verontreinigende stoffen die in de atmosfeer vrijkomt exponentieel is toegenomen met de opkomst van het industrialisme, hebben wij mensen veel fouten te herstellen. 

Samengevat:

Dus, kort samengevat: Bij aankoop van een IZY Bottle wordt de complete CO2 uitstoot die is ontstaan van het produceren van de thermosflessen tot het versturen van de thermosflessen naar jou, gecompenseerd door bomen terug te planten in Ethiopë die deze uitgestoten CO2 weer compenseren! Zo kan je vanaf nu al helemaal genieten van de aankoop van je nieuwe IZY Bottle.

'Laten we samen een verschil maken!'

(Één van de tree-farms in Ethiopië)