IZY en Princess slaan de handen in een!

IZY en Princess slaan de handen in een!

Afgelopen januari hebben IZY Bottles en Princess de handen in een geslagen om een prachtige samenwerking neer te zetten. Princess was op zoek naar een milieu-vriendelijk product voor haar nieuwste campagne en zo kwamen ze bij IZY Bottles!

Voor ons is het een hele grote eer om met een prachtig, Nederlands, bedrijf als Princess een samenwerking aan te gaan. Princess zocht naar een betaalbaar milieu-vriendelijk product welke de CO2 emissie verlaagt en het gebruik van plastic tegen gaat. Zo kwamen ze bij ons terecht!

Van begin januari tot eind maart heeft Princess de actie laten lopen waarbij je bij aankoop van €39,99 aan Princess producten koopt je een gratis IZY Bottles x Princess thermosfles cadeau krijgt!

Zou dit ook wat voor jullie zijn en willen jullie een keertje sparren over de mogelijkheden? Mail ons dan hier of bekijk deze pagina even!

 

 

01 april 2020 — Team IZY
“We eten wekelijks tot vijf gram plastic: dat is één hele bankpas!”

“We eten wekelijks tot vijf gram plastic: dat is één hele bankpas!”

De plasticvervuiling is zo wijdverspreid dat we tot vijf gram plastic per week kunnen binnenkrijgen. Dat blijkt uit een studie in opdracht van milieuorganisatie WWF die vandaag wordt bekendgemaakt.

Volgens de studie, die werd uitgevoerd door de Universiteit van Newcastle in Australië, is drinkwater de voornaamste bron voor de plasticopname. Een andere grote boosdoener zijn schelpdieren: die worden meestal in hun geheel verorberd, waardoor we ook het plastic in hun spijsverteringsstelsel consumeren.

“Sinds 2000 heeft de wereld evenveel plastic verbruikt als in alle voorgaande jaren samen. Een derde daarvan is uitgelekt in de natuur”, stelt het rapport.

Een gemiddeld persoon kan wekelijks 1.769 plasticdeeltjes via water alleen binnenkrijgen, schrijven de wetenschappers.

De ernst van de plasticvervuiling verschilt van locatie tot locatie, maar er is geen plek op aarde die onaangeroerd blijft, aldus de onderzoekers, die hun rapport baseerden op 52 andere studies.

In 94,4 procent van de onderzochte stalen kraantjeswater in de VS werden plasticvezels aangetroffen, met een gemiddelde van 9,6 vezels per liter. Het Europese water is minder vervuild: daar bleek 72,2 procent van de stalen besmet, met gemiddeld 3,8 vezels per liter.

Dat vraagt om verandering, als je het ons vraagt..

13 juni 2019 — Team IZY
Dit gaan we merken van het Plastic Pact

Dit gaan we merken van het Plastic Pact

In 2025 moeten niet alleen alle verpakkingen van de producten van Unilever, Coca-Cola, Albert Heijn en Jumbo 100% recyclebaar zijn, maar gebruiken de bedrijven zelf ook 20% minder plastic.Beeldbewerking: FD Studio

In februari sloegen ruim zeventig bedrijven en milieuorganisaties de handen ineen. In een 'Plastic Pact' deden ondertekenaars als Unilever, Coca-Cola, Albert Heijn en Jumbo stevige beloftes voor 2025.

In dat jaar zijn niet alleen alle verpakkingen van hun producten 100% recyclebaar, maar gebruiken zijzelf ook 20% minder plastic, verzekeren de bedrijven. Daarvoor zullen ze ook naar alternatieve verpakkingsmaterialen moeten uitwijken, van karton en glas tot wikkels en laserbrandmerken.

De haalbaarheid is allerminst zeker. Huidige technieken maken het lastig om alle verpakkingen volledig recyclebaar te maken, waardoor grote investeringen nodig zijn. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft bovendien geen middelen om bedrijven te dwingen. Hoewel zij hun voortgang moeten rapporteren, zullen veranderingen in de hele keten moeten worden doorgevoerd, van producent tot afvalverwerker. Individuele partijen aanspreken is daardoor moeilijk.

Desondanks is de Nederlandse levensmiddelenindustrie druk bezig om een assortiment met minder plastic, beter plastic of zonder plastic voor elkaar te boksen. Zo gaan bedrijven dat aanpakken.

1. Geen plastic

Oplettende consumenten zullen de komende tijd steeds meer plasticloze producten in de schappen spotten, vertelt Robbert de Vreede, marketingdirecteur bij Unilever. Wijzend naar een reeks uitgestalde producten: 'Zeep verpakken we voortaan in papier, ijs van Hertog in karton. En onze Solero's zitten voortaan in een kartonnen doosje, met ingebouwde vakjes voor de ijsjes. Zo zijn geen plastic cellofaantjes meer nodig.'

Het lijken kleine stappen, maar Unilever neemt wel een risico, zegt De Vreede. 'Voor consumenten is een milieuvriendelijkere verpakking vrijwel nooit de eerste reden voor een aankoop. Bovendien kunnen mensen gaan twijfelen: is dit wel hygiënisch? Smaakt het nog hetzelfde?'

2. Minder plastic

Minder plastic is makkelijker dan geen plastic: verpakkingen kunnen vaak dunner. Tijdens een rondgang door een Albert Heijn in Bussum wijst Scholte op Reimer tientallen producten aan die het afgelopen jaar dunnere omhulsels hebben gekregen. 'De dikke plastic deksel op onze bakken druiven en aardbeien zijn nu vervangen door een laagje folie. Als we alleen naar de aardbeien kijken scheelt dat al 300.000 kilo plastic per jaar.'

3. Beter plastic

Het belang van recycling is stevig in het Plastic Pact verweven, maar tussen droom en werkelijkheid staan verouderde wetgeving en technische obstakels. Zo ziet volledig gerecycled plastic er bijvoorbeeld wat grauwig uit. 'Onze verpakkingen bestaan voor 97% uit hergebruikt plastic', zegt Gabriëlse van Seepje. 'Die laatste 3% zijn kleurstoffen, om de verpakking er fris uit te laten zien.'

De Vreede van Unilever wijst op de doorzichtige flessen van verzorgingsmerk Love, Beauty & Planet, die voor 100% van oud plastic zijn en daardoor ietwat flets. 'Dat kan mensen afschrikken, maar bij een product dat specifiek voor de milieubewuste millennial is gemaakt, hoeft het geen bezwaar te zijn.' Nog zo'n dilemma: zwart plastic is vaak lastig te sorteren, net als veelkleurige verpakkingen. Omdat dit recycling bemoeilijkt, passen bedrijven hun omhulsels steeds vaker aan.

(Lisa van der Velden, Jeroen Bos, 2019)

23 maart 2019 — Team IZY
Binnenkort op vakantie? Vermijd een cruise!

Binnenkort op vakantie? Vermijd een cruise!

Het gaan op een cruise vakantie is steeds populairder aan het worden, maar dat is niet ten goede van het milieu! Gingen er in 2006 nog 15 miljoen mensen op een cruise vakantie, in 2018 waren dat er al 27 miljoen!

Hoe groter het schip, hoe groter de impact.

Het grootste cruiseschip dat er op dit moment over de wereld vaart heet Symphony of the Seas. Dit cruiseschip kan een kleine 7.000 mensen vervoeren, heeft maar liefst 22 restaurants, 24 zwembaden, een schaatsbaan en een park met 20.000 tropische planten. Dit drijvende dorp/entertainment park verbruikt dagelijks zo'n 303.000 liter diesel per dag. Zo komt uit een onderzoek van The Guardian dat een groot cruisesschip bijna net zoveel CO₂ uitstoot als 84.000 auto's.

Het CBS heeft onderzocht hoeveel de gemiddelde cruisepassagier uitstoot op een gemiddelde cruise vakantie. Het resultaat is erg schokkend! De gemiddelde cruisepassagier stoot gemiddeld zo een 225kg CO₂ per dag! Dat betekent dat je na 3 dagen cruisen net zo veel hebt uitgestoten als 1 heel jaar lang vlees eten. En dan te bedenken dat je ook nog naar de haven moet reizen waar het cruiseschip ligt. Dat gebeurt vaak per vliegtuig en levert dus nog meer uitstoot op.

Clue van het verhaal:

De clue van het verhaal.. Volgens mij is dat wel duidelijk. Tuurlijk, op vakantie gaan is leuk en belangrijk. Maar op vakantie gaan kan ook zonder de wereld zo erg te vervuilen! Zoek daarom naar een milieuvriendelijke manier van op vakantie gaan; met een zomer als afgelopen jaar kan dit ook best wel eens een keertje in eigen land!

05 februari 2019 — Team IZY
IKEA gaat het gebruik van single use plastic vanaf 2020 tegen!

IKEA gaat het gebruik van single use plastic vanaf 2020 tegen!

Weer een stap in de goede richting! Ook mega retailer IKEA, met 363 vestigingen, gaat vanaf 2020 het gebruik van eenmalig te gebruiken plastic tegen! Dit houd in dat al de plastic rietjes, borden, bekers, vries zakken, afval zakken, en geplastificeerde papieren bekers en borden zullen worden vervangen door een milieuvriendelijk alternatief. 

De woordvoerder van IKEA verteld; ''We hebben nog niet alle antwoorden, maar we werken samen met onze leveranciers om oplossingen te vinden die goed zijn voor zowel de mens als de planeet. ''

"Door onze omvang en bereik hebben we de mogelijkheid om meer dan 1 miljard mensen te inspireren en in staat te stellen een beter leven te leiden, binnen de grenzen van de planeet", aldus Torbjörn Lööf, de chief executive van de moederonderneming van de retailer, de Inter Ikea.

"Verandering is alleen mogelijk als we samenwerken met anderen en ondernemerschap bevorderen. We zijn vastbesloten om samen met iedereen de leiding te nemen, van grondstoffenleveranciers tot onze klanten en partners. "

IKEA heeft al geïnvesteerd in windmolenparken en zonnepanelen op zijn winkels geplaatst als onderdeel van de plannen om in 2020 op hernieuwbare elektriciteit en warmte in zijn winkels te vertrouwen.

19 januari 2019 — Team IZY
Nieuw jaar, nieuwe voornemens!

Nieuw jaar, nieuwe voornemens!

Vaak draaien de nieuwe voornemens van mensen om zichzelf, zoals meer bewegen, meer geld besparen en nieuwe dingen leren. Onderneem dit jaar daarom ook eens iets anders, voor jezelf of met het hele gezin: verminder afval van wegwerpplastic.

Hieronder volgen drie manieren om in 2019 met het hele gezin minder plastic te gebruiken.

1. Maak meer pret!

Geef je binnenkort een feestje? Gebruik geen plastic meer! Vervang ballonnen door uitgeknipte versiering van papier, zoals slingers, serpentines en confetti. En wil je glitter gebruiken, gebruik dan de natuurlijke variant die van eucalypusplanten is gemaakt.

2. Eet gezonder

Slimmer winkelen is gezonder voor jou en voor de planeet. Vermijd de snacks die apart in plastic zijn verpakt. Neem je broodzak mee om het brood in te laten verpakken, kies ingeblikte bonen of ga naar supermarkten waar je je eigen poten kunt vullen met granen.

3. Bespaar geld

Geld besparen is voor iedereen fijn. Begin dus bij plastic! Koop geen nieuw speelgoed, maar je kinderen kunnen prima speelgoed ruilen met vrienden. En al de artikelen welke je op internet koopt zijn bijna altijd in plastic verpakt (dat van ons uiteraard niet), let hier ook eens op!

05 januari 2019 — Team IZY
Plastic wegwerpartikelen worden verboden in 2021!

Plastic wegwerpartikelen worden verboden in 2021!

De EU heeft weer een stap in de goede richting gezet! Onderhanderlaars van EU-lidstaten zijn het na dik 12 uur onderhandelen eens geworden over een algeheel verbod op wegwerpplastic rietjes, bestek en borden in de EU. 

Ook drank- en voedselverpakkingen van piepschuim, roer- en wattenstaafjes, ballonstokjes en zakjes van dun plastic vallen onder het verbod. Ook moeten producenten van sigarettenfilters, ballonnen en bepaalde voedsel- en drankverpakkingen vanaf 2021 betalen voor de opruimkosten van zwerfafval.

Plastic flessen

Tegen 2029 moeten de lidstaten 90 procent van alle plastic flessen gescheiden inzamelen en vanaf 2030 moeten alle nieuwe plastic flessen uit minstens 30% gerecycled materiaal bestaan. Het gebruik van wegwerpflesjes en fastfoodverpakkingen moet worden teruggedrongen. 

Van de 8 miljard ton (8.000.000.000.000 kg) die sinds de jaren '50 geproduceerd is, kon slechts 9% hergebruikt worden. Alleen in Nederland worden er jaarlijks al 900 miljoen plastic flesjes weggegooid.

 

 

20 december 2018 — Team IZY
Maak je IZY® Bottles persoonlijk!

Maak je IZY® Bottles persoonlijk!

Waarom je IZY Bottles persoonlijk maken?

Met je eigen naam of logo op een IZY Bottle bouw je op een prachtige manier aan naamsbekendheid. In de sportschool, op kantoor of tijdens een vakantie, elke dag weer zal de gepersonalizeerde fles gezien worden. IZY Bottles biedt voor zowel kleine als grote aantallen product personalizatie aan en zal samen met jou een prachtige gepersonalizeerde fles neerzetten.

Neem contact met ons op als ook jullie een uniek kado zoeken voor speciale gelegenheden.

 

Wat bieden wij aan:

Aanleveren & Bestellen: 

 • U kunt kiezen tussen lasergravering of logobedrukking (in de verschillende logo-kleuren naar keuze).
 • Het door u gekozen logo komt aan de tegenovergestelde zijde van het IZY logo. (Bij een grote afname kan dit ook zonder IZY logo)
 • Binnen Nederland hanteren wij een gratis verzending!

 • Wanneer wij uw logo hebben ontvangen en u het voorbeeld heeft goedgekeurd, gaan wij na de pre-payment meteen aan de slag. 
 • De minimale afname zijn 30 IZY's.
 • Korting is geldig vanaf 100 IZY's.
 • De levertijd is 2-3 weken nadat u het voorbeeld heeft goedgekeurd en de pre-payment is voldaan.
29 oktober 2018 — Team IZY
Leven zonder plastic: 10 Tips

Leven zonder plastic: 10 Tips

We komen tegenwoordig om in de plastic producten, van tastjes tot bakjes en super veel eenmalig te gebruiken producten. Dit is slecht voor het milieu én voor onze gezondheid!


Wil jij ook met minder plastic leven? Deze tips helpen je op weg.

Bij het boodschappen doen:

 • De makkelijkste en meest voor de hand liggende tip is om je eigen tas mee te nemen. Hiermee bespaar je geld door geen plastic tasje te hoeven kopen en ben je goed voor het milieu bezig!
 • Kies voor producten in navulverpakkingen.
 • Koop biologische producten. Hier wordt gelet op het gebruik van plastic.
 • Gebruik papieren zakken voor het brood, vlees en de groente die je koopt.
 • Koop geen plastic flesjes maar kartonnen pakken en glazen flessen. TIP: Als je gewend bent om veel kleine plastic flesjes te gebruiken en nu grotere pakken/glazen flessen gaat kopen, gebruik dan je IZY Bottle om ook onderweg van je lievelings drankjes te kunnen genieten.

Op je werk:

 • Neem je eigen fles/mok mee naar je werk en drink daar je koffie of andere drankjes uit. Nu hoef je geen plastic wegwerpbekertjes meer te gebruiken.
 • Eet tijdens de lunch je zelfgemaakte lunch en neem dit mee in je zelfgemaakte broodzak. Nu hoef je geen plastic verpakkingen meer te kopen/gebruiken.

In en om het huis:

 • Doe de afwas met een spons, in plaats van een (plastic) afwasborstel.
 • Stop met het eten van kauwgom! Dit wordt namelijk gemaakt van plastic!
 • Heb je huisdieren? Trakteer ze op lekkers uit een kartonnen doos in plaats van uit een plastic zak of bakje.

 

Zo! Als je deze 10 tips volgt, draag je super veel bij aan het beter maken van het milieu en je gezondheid. Wie wilt dat nou niet?!

 

Bron: Zero Plastic Week, Plastic free guide

 

28 oktober 2018 — Team IZY
COCA-COLA FLEST DE ZEE, STOP DE PLASTIC VERVUILING!

COCA-COLA FLEST DE ZEE, STOP DE PLASTIC VERVUILING!

Er bevindt zich al 150 miljard kilo plastic zwerfafval in onze oceanen. En elk jaar komt daar tot wel 12 miljard bij. Dat is een vrachtwagen vol plastic flessen, doppen, tasjes en andere troep per minuut! Terwijl jij je afval netjes recyclet, produceren bedrijven zoals Coca-Cola alleen maar meer nieuw wegwerpplastic. Plastic dat nóg meer schildpadden, walvissen en ander zeeleven in gevaar brengt.

De wegwerpindustrie is de bron van het plasticprobleem. Daarom beginnen we bij Coca-Cola, de grootste frisdrankproducent ter wereld. In zijn eentje produceert dit bedrijf jaarlijks 110 miljard nieuwe plastic wegwerpflessen - groot én klein. Dat zijn er 3.400 per seconde! Een groot deel daarvan belandt in verbrandingsovens, op stortplaatsen en in onze oceanen. Om de stroom van plastic zwerfafval naar onze oceanen te stoppen, moet Coca-Cola zijn plastic voetafdruk drastisch verminderen.


Een wereld zonder wegwerpplastic, dat is wat wij willen. Voor de miljoenen dieren die erdoor bedreigd worden - en ook voor jou, omdat je graag in een schone, groene wereld leeft. We eisen daarom van Coca-Cola dat het wegwerpplastic uitfaseert en investeert in duurzame alternatieven. Ook moet het zich niet langer verzetten tegen de wereldwijde invoering van statiegeld: meer recycling en hergebruik zijn cruciaal om onze oceanen te redden. 
Doe je mee?

24 september 2018 — Team IZY