Hoe kunnen we helpen?

Veel gestelde vragen - IZY Bottles

Over IZY

Wie is IZY?

Wij zijn een thermosflessen/mugs merk dat een impact wil maken in het schoon en gezond houden van onze prachtige planeet. Dit doen wij door milieuvriendelijke thermos flessen en thermos mugs te produceren en te verkopen. Daarnaast doneren wij voor elke aankoop 1000x de inhoud van elke verkoop in schoon drinkwater aan de waterprojecten van Made Blue, en zijn wij 100% CO2 neutraal.

Wat is onze missie?

Meer natuur, minder plastic. Iedereen op de wereld verdient het om toegang te krijgen tot schoon en vers water. Helaas, is dat nog niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Dat vinden wij niet kunnen! Daarom doneren wij voor elke verkochte IZY 1000x de inhoud van deze IZY in schoon drinkwater aan de waterprojecten van Made Blue. Daarnaast zijn wij een CO2 neutraal bedrijf, voor elke geproduceerde thermosfles compenseren wij 100% van de uitstoot door het planten van bomen in Ethiopië. Wist je trouwens dat 1 IZY ervoor zorgt dat er 150 plastic flesjes per jaar bespaard worden? Dus drink re-usable!

In welke maten zijn de IZY's beschikbaar?

Onze flessen zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

 • IZY thermosflessen: 500ML
 • IZY Mugs: 350ML
 • IZY kinder thermosflessen: 350ML
Waar zijn de flessen van IZY gemaakt?

IZY’s zijn gemaakt van 304 roestvrij staal. Dit is een duurzaam materiaal dat ervoor zorgt dat drankjes veilig kunnen worden bewaard op de juiste temperatuur! Ook zijn de IZY’s BPA-vrij, hierdoor kun jij zonder zorgen genieten van jouw drankje! Daarnaast is roestvrij staal milieuvriendelijk, dit komt doordat dit materiaal 100% herbruikbaar is.

Productgebruik & Nazorg

Hoe was ik een IZY?

1. Was de thermosfles met de hand

Om zo lang mogelijk van jouw IZY te genieten, raden wij het aan om de fles te wassen met de hand. Hierdoor zal de kwaliteit gegarandeerd blijven!

2. Gebruik warm water en een mild reinigingsmiddel

Voeg wat warm water en een mild reinigingsmiddel (bijvoorbeeld afwasmiddel of zeep) toe aan de thermosfles en maak hem grondig schoon met een borstel of een schone theedoek.

3. Laat de thermosfles grondig drogen met de dop eraf

Zorg na het wassen ervoor dat je de thermosfles grondig laat drogen, zowel van binnen als van buiten. Dit helpt om bacteriën te voorkomen en om te voorkomen dat er nare geurtjes ontstaan.

Is de fles vaatwasbestendig?

NEE! Wij raden het af om je IZY te wassen in de vaatwasser. Dit komt doordat de vacuümtechnologie van de fles stuk kan gaan, en daarnaast kan de vaatwasser de coating van de fles beschadigen.

Welke vloeistoffen kunnen in een IZY?

Dranken zoals koffie, thee, water, sapjes, alcoholische dranken, koolzuurhoudende dranken en melk kunnen in een IZY bewaard worden. Wij adviseren voor het bewaren van koolzuurhoudende dranken om de fles niet te veel te schudden en om de fles voorzichtig te openen, doordat er druk op de dop kan staan. Let op bij het bewaren van koffie, thee en melk. Wij raden het sterk aan om de fles na gebruik zo snel mogelijk te wassen om langer te genieten van een schone thermosfles!

Hoe lang blijft mijn drankje warm/koud?
 • IZY thermosflessen: 12 uur warm & 24 uur koud
 • IZY mugs: 6 uur warm & 24 uur koud
 • IZY kinder thermosflessen: 24 uur lang koud
Kan een IZY in de vriezer/koelkast/magnetron?

Dit raden wij af. Onze producten zijn gemaakt van een dubbelwandige isolatie, waardoor de buitentemperatuur geen invloed heeft op de inhoud van de IZY. Daarnaast kan de vacuüm functie van de fles kapot gaan wanneer de IZY in de vriezer wordt gezet. Je kan natuurlijk wel ijsklontjes toevoegen aan je drankje om de inhoud koel te houden!

Zijn IZY’s 100% lekvrij?

De IZY’s zijn 100% lekvrij, hierdoor kan jij met een gerust hart op pad zonder je zorgen te hoeven maken over dat jouw fles gaat lekken :)

Verzending & retour

Wat is de levertijd van mijn IZY?

Voor bestellingen die zijn geplaatst op werkdagen voor 13:00, geldt dat deze dezelfde dag nog worden verzonden! Heeft u de bestelling na 13:00 geplaatst, dan kunnen wij verzending op dezelfde dag niet meer garanderen.

Hoe wordt mijn IZY verzonden?

Binnen Nederland worden alle IZY’s bezorgd door GLS. Onze keuze voor GLS als pakketvervoerder is gevallen omdat dit bedrijf een hoge on-time delivery heeft en zeer betrouwbaar is.

Kan ik mijn bestelling nog annuleren/wijzigen?

Zodra een bestelling geplaatst is kan deze binnen 30 minuten na plaatsing nog geannuleerd worden. Het wijzigen van een order is niet mogelijk. Wanneer je een order wilt wijzigen, raden wij je aan om de order te cancelen en opnieuw te plaatsen.

Mijn pakketje is niet geleverd, wat moet ik doen?

Wat vervelend om te lezen dat jouw IZY nog niet bezorgd is. Wij sturen na elke bestelling een e-mail waarin u uw pakketje kan volgen met een track and trace code. Geeft deze track & trace ook geen informatie over waar jouw pakketje is? Dan raden wij het u aan om ons te mailen op support@izybottles.com.

Vermelding in de mail uw bestelnummer en dat uw pakketje nog niet aangekomen is, ons team zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?

Oh wat vervelend om te lezen! Heeft u al gekeken in de spam inbox? Het kan soms voorkomen dat de mailtjes van IZY daar terechtkomen. Als dit ook niet het geval is, dan kunt u een mail sturen naar support@izybottles.com.

Ik heb een andere IZY ontvangen dan dat ik heb besteld, wat moet ik doen?

Wat vervelend om te lezen dat je een verkeerde IZY hebt ontvangen, onze excuses! Neem contact met ons op via support@izybottles.com en vermeld in de mail uw bestelnummer + welk artikel u heeft ontvangen. Ons team zal zo snel mogelijk de juiste IZY naar u opsturen!

Kan ik mijn pakketje volgen na het plaatsen van een bestelling?

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van ons een mail met een track & trace code, hiermee weet u precies waar uw IZY is!

Verzenden jullie ook naar landen buiten Nederland?

Ja zeker! Wij leveren over de gehele wereld. Zo kan iedereen over de hele wereld van een IZY genieten.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Uiteraard hopen we dat je super tevreden bent met je aankoop. Ondanks dat wij elke dag ons best doen, kan het zijn dat er iets mis is gegaan met je bestelling of met je ontvangen producten. Een artikel retourneren is dan uiteraard geen enkel probleem! Wel zijn er wat voorwaarden welke je in acht moet nemen:

* Retourneren kan binnen 30 dagen na aankoop.
* De originele verpakking is nog onbeschadigd.
* Het artikel is compleet, niet gebruikt, en niet beschadigd.
* Het artikel zit in de originele productverpakking.

Retourneren kan op de volgende manier:

 1. Meld je retour aan door een mail te sturen naar support@izybottles.com.
 2. Vermeld in deze email je:
 • Bestelnummer
 • Artikelen ter aanmelding voor retour
 • Reden van retour

Zodra wij hebben gereageerd op de mail kan je je retour opsturen naar:

IZY Bottles

Markt 9

2801JG, Gouda 

3. Wanneer je de tracking code hebt ontvangen, dien je die met ons te delen via de email als antwoord op ons akkoord op de retour.

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen, wat nu?

Wat vervelend om te lezen dat jouw IZY beschadigd is aangekomen! Maar geen paniek, u kunt ons mailen op: support@izybottles.com. Graag het volgende vermelden in de mail:

 • Bestelnummer
 • Artikelen die beschadigd zijn
 • Foto’s waarop de schade is te zien + korte toelichting.

Wij zullen zsm contact met u opnemen over hoe dit probleem opgelost kan worden.

Garantie

Mijn fles werkt niet naar behoren, wat nu?

De IZY’s zijn gemaakt om er levenslang van te genieten. Heb je een probleem ontdekt met jouw IZY? Dan heb je recht op 2 jaar fabrieksgarantie die geldt vanaf de aankoopdatum. 

Wat valt er niet onder de garantie?

 • Algemene slijtage van de IZY. (krassen & deuken door laten vallen)
 • Schades die zijn ontstaan door ongebruikelijke reiniging/onderhoud. (De fles is beschadigd door de vaatwasser of is bewaard in de vriezer.)
 • Demontage, wijzigingen door derde. (producten die achteraf zijn gegraveerd)

Om in aanmerking te komen op de garantie, vragen wij u om contact op te nemen met support@izybottles.com

Vermeld in deze mail het volgende:

 • Bestelnummer
 • Bewijs van aankoop
 • Beschrijf het probleem dat u ervaart met de IZY + foto’s

Ons team zal zo snel mogelijk uw mail lezen en contact met u opnemen!

Hoe lang heb ik recht op garantie?

U heeft 2 jaar recht op garantie van uw IZY! De garantie is geldig op fabricage fouten, en dus niet op mankementen die door dagelijks gebruik zijn ontstaan.

Kan ik mijn IZY laten personaliseren bij een andere partij?

Na aankoop van een IZY ben jij 100% eigenaar van de fles en mag jij zelf weten wat jij met de fles doet :) Let op! Wanneer je wijzigingen aanbrengt aan de fles, dan vervalt de garantie van de IZY direct.

Hebben jullie ook een reparatieservice?

Wij bieden helaas geen reparatieservice aan, dit komt doordat onze producten zijn gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor is het lastig om het product te repareren.

Betalingen

Welke betaalmethoden accepteren jullie?

Eigenlijk accepteren wij zo goed als alle vormen van betaling! Zo accepteren wij de volgende manieren:

 • American Express,
 • Apple Pay,
 • Google Pay,
 • iDEAL,
 • Maestro,
 • Mastercard,
 • PayPal,
 • Shop Pay,
 • Visa.
Kan ik achteraf betalen bij IZY?

Ja dit kan zeker! U kunt veilig achteraf betalen met Klarna binnen 30 dagen. Wel zo fijn!

Contacteer ons

Via de onderstaande knop kom je op onze contactpagina.